Hello Kitty!

Mormor Helgas första inlägg i bloggen är hennes söta Hello Kitty amigurimi.
Lådan i bakgrunden kommer att visas i sin helhet på söndag för just nu är
den en del av en dopgåva.

Ska det bli en kofta, eller?

Har nu kommit upp till ärmhålen och har en halv ärm klar. Koftan stickas i ett stycke i gult Tilda (bomullsgarn).
Det är Liv 1½ år som ska ha koftan och hon är dotter till en av mina kollegor, Lovisa. Ska bli spännande och se om det blir som jag tänkt mig!

Vincent Garner mössa

Mössan har jag stickat till min dotter Linnéa. Den är stickad i classic kid mohair, ett härligt garn att sticka med. Som pricken över i:et så virkade jag en blomma att sätta på.


Odd-Molly inspirerad kofta




Denna kofta är ett av mina sommarprojekt i år. Den är virkad efter ett mönster från garnstudio. Jag har använt garnet Ice från Drops. Enligt orginalet ska det vara Highlander och Eskimo men en så varm kofta vill jag inte ha. Den var väldigt rolig att virka men det gick åt massor av garn så det blev många turer till garnaffären.

Ljuvliga pulsvärmare

När Sophie hade kalas för sina kompisar så blev moster inbjuden för att måla naglar. Det blev naglar i alla regnbågens färger med prickar, blommor, hjärtan o fjärilar. Presenter är ju ett måste, och moster hade med sig ljuvliga  rosa pulsvärmare med pärlor och blommor. Jag har stickat efter eget tycke o smak.
//Malin

Dammsugare

Detta fick jag sticka till Sophie i 5års present. Min allra första sak som jag faktiskt gjort klart.
// Linnéa

Yngst i fourGenerations?

Hej!
Igår när jag träffade min söta lilla kusin på 5år frågade hon mig om hon också var med i bloggen. Då förklarade jag för henne att man ska sticka eller virka eftersom detta då tydligen är en stick/virk blogg, vilket inte märks än men sak samma. Genast fick jag ett svar av henne att hon visst sticka och min mormor gjorde klart för mig att det var sant. Så därför är jag inte längre yngst i fourGeneration längre utan det är min 5år gamla kusin Sophie. Nu vet ni det och snart får jag väl ändra headern också.
// Linnéa

Ett varmt hallå eller hej?

Hej!
Eftersom jag är yngst i generationen är det antagligen jag som är mest teknisk. Därför håller jag just nu på att fixa en bloggdesign så det ska bli kul för er att läsa. Dock är det ganska svårt eftersom vi nyss flyttat så försvann allt på datorn förutom bilder och annat smått och gott även försvann photoshop. Så innan jag kan göra en ny header som passar med den gröna färgen eller en ny bakgrundsbild som passar till den rosa färgen får ni helt enkelt vänta. Jag kom nyss på att jag inte presenterat oss, bara för det ska jag göra en kort beskrivning om oss.

Helga
aka Mormor Helga

Mormor Helga är min mormors mamma och när Stina och Mamma var små sa dom alltid Mor till Mormor Helga så därför har det blivit så att jag kallar henne för Mormor Helga. Alla barnen säger Mormor Helga och de vuxna säger Mor. Lite konstigt men alla är inte helt okej i huvudet.
Mormor Helga brukar sticka vantar till nästan alla i släkten, så jag har en hel hög med bara Mormor Helga-vantar och alla är super fina! Jag ska ta foto på ett par så ska ni få se vilken talang hon har. Förutom att sticka och virka så gör Mormor Helga världens godaste mat, blir man mätt måste man äta ännu mer, det är liksom helt sjukt!

Inger
aka Mormor

Mormor sydde min brudtärne klänning som jag hade när Stina gifte sig, så jag gissar på att hon kan sy. Men hon kan sticka också sen ska vi inte glömma att hon kan virka. Förutom detta har hon gröna fingrar och hon funderar på att flytta till en lägenhet, hur ska hon överleva? Jo, hon säger att hon ska skaffa en liten koloni någonstans som hon kan sköta.

Malin
aka Mamma

Mamma kan som mormor också sy. Hon har sytt en massa saker både till sig själv och mig. Hon har tex sytt balklänningar när mamma och pappa var på baler. Sen kan hon sticka, på facebook har hon skapat ett album där hon lägger ut bilder på saker hon stickat under sommaren. Men vantar och mössor? Mamma det är sommar inte vinter?

Kristina
aka Stina

Min moster kan virka och sticka. Förutom det är hon även bra på att göra frisyrer på både levade människor och Barbie-dockor. Hon bor i ett hus med två ungar, två marsvin, en man och en hund, förstår ni att hon hinner med att både sticka och virka? Dessutom brukar hon vara ute och springa, hon har mycket fritid helt enkelt.
Egentligen vet jag ingenting om hennes stick och virkhistoria, det får hon berätta en annan gång.

Linnéa
aka Linnéa

Jag heter alltså Linnéa, jag blev 16 år i januari. När jag var mindre ville jag lära mig sticka för det såg så fräsigt ut när mamma alltid satt och sticka med två "pinnar", dock när jag jag väl lärde mig vanlig stickning som jag kallar det valde jag att sticka en halsduk. Jaja, det kan väl inte vara så svårt tänkte jag men halsduken ligger fortfarande i sticklådan ofärdig.
När min kusin Sophie fyllde 5 år detta året så beslöt min mamma sig för att jag skulle lära mig sticka dammsugare, ni vet sånna kakor. Då var det endast "v" och "vågor" som gällde för mig. För ca 2 veckor sedan beslöt jag mig för att lära mig sticka en tjocktröja. Jag har faktiskt kommit en bit på tröjan och snart klar med mitt första stycke. Denna gången ska jag lyckas göra klart någon sak som jag dessutom ska kunna använda. Annars har jag alltid levt i lyx med en Mormor som sydde kläder till mig, en Moster som fixa håret på mig och min barbie-dockor, en mamma som sett till jag överlevt och hör på detta, en Mormor Helga som stickar allt från ragsockor, varma tröjor, vantar till dockkläder och barbiekläder. Vilket liv jag har levt, nice!
Just det, jag är yngst i stickgenerationen.
Okej, kallar ni det en presentation eller en presentation???
// Linnéa

RSS 2.0